29 Ocak 2012 Pazar

Mira'dan inciler..



Mira'cım bak ne güzel kar yağıyor, çıkıp biraz kar oynayalım mı?
hayığğ..hij şevmem..
aa neden sevmiyorsun karı?
çüngü çog ışlak kuyuşuuunn şonaa oynayım..

aaa anne ayıcığııı unuttum..
tamam gidip bulalım..
ayıcıg yeeeeeğğdeşin?? ayıcıg yeeeeğğğdeşiiinn? işş buğğdaa..

Miracım hadi parka gidiyoruz..
giyinmemek için inatlaşan Mira'dan cevap.. ben evde kalıı isii şen kendin git..

parkda sincapları besliyoruz.. anne tekyay mındık isi.. fıstıkları alıp sincap görmek için yeşilliklere koşarken... kimkaaa yeğdeşiiiin?

akşam evde kah dans edip kah saklambaç oynuyoruz..
anne koooşşş.. emiğğğ baba şen de koşş.. ben önden koşi issii.. bir yandan şarkı söylememe kızarak; şen şuuuşş şadce koooşşş...

arabaya biner binmez başlayan komutlar;
anne anne şağkı isiii.. ajda pekkan cd sinden sıkılınca; anneee kimka şağkı isiii.. ( penguen oyununun cd si)

salatanın kırmızı biberlerini özenle ayırırken; ben de bibeyy yiyi isiii..

kahvaltı ediyoruz.. ben epmek isi..ben de peyniiy isi.. yumurtanın sarısını yedirmeye çalışınca Mira itiraz ediyor.. ben bunu hij şevmem.. beyazı afiyetle mideye indirirken; ben buğnu şeveyim..

anne çooğğbayı çıkaa.. ( çoraplarını çıkartmaya çalışıyor )

gece yatakta uyumaya çalışıyor.. anne güneş uyuşun uyanşın şonaa pağka gidii.. güneş doğsun gündüz olsun parka gidelim demeye çalışıyor..

teyzeye bir oyuncak göstermeye çalışıyor... teyziiiii baattt..teyziii battt...

telefonda anneannesi ile konuşuyor.. ependim anane?

telefonda ayfer teyzem ile konuşmuş vedalaşıyor.. aper teyzee hoşcağğ göğüşüyüüzz.. iyi bağyaa.. ( ayfer teyze hoşcakal görüşürüz iyi bayramlar.. iyi bayramlar Mira için vedalaşma cümlesi.. aksini henüz kabul ettiremedik..)

müge ablası büdüğğ abla,
mine ablası minii abla,

evdeki bakıcı ablası sabah takılıyor mira'ya.. Mira abla uyandın mı? bana miya abla deme, miya de..

meme emmek istiyor.. annee memeee.. tamam Miracım ama ısırmak yok.. tamam oğdu şadce emiiiğğ..ışığğğ yok.. şadce emiiğğ.. eminmisin son kararın mı cızırtılarıma cevaben.. eved şon kayay..

arabaya koltuğuna oturttum, yolumuz uzun, trafiğin yoğun olması mümkün, o nedenle DVD playerini yerine takmaya çalışıyorum, Mira sabırsız hadi artık aç modunda, bu arada cihazı koltuk başlığına taktığımız aparatın kenarı kopmuş biraz yerleştirmek gerekiyor ben bunu da yapayım açayım derken iyicene sabırsızlanan küçük hanımdan soru ; anne ne yapmağa çalişiyoşuunnn??? anne şok!!!!!!!!

anneye babaya herfırsatta yaptığı uyarı anneee şen yanlış yaptın.. emiğğ baba şen yanlış söyledin..

22 Ocak 2012 Pazar

Haftasonları İstanbul'da nerelere gidiyoruz.. -1

Mira 10 aylıkken Gymboree ye ilk kez kayıt yaptırmıştık, henüz yürümezken emekleyerek oyun parkında dolaşmak, davula vurarak merhaba şarkısını söylemek çok hoşuna gitmişti, henüz sosyalleşmek anlamında bir deneyimi olmayan ufaklıklar kendi kendilerine kimi zaman birbirlerini taklit ederek, birinin bıraktığını biri alarak ama arkadaş olmayı bilemeden oynarlardı.. ilerleyen zamanda Mira yürüdükten sonra hızlanan oyun dersine ek olarak Gymboree de müzik ve resim gruplarına da katılmıştık, değişik pek çok adresinde.. bir faaliyet olması dışında biraz fazla ticari bakan bir işletme olması nedeniyle kişisel iletişim çok önem kazanmıştı deneyimimizde, hatta evimizden yürüme mesafesi ulus şubeyi bırakıp bir kış her cumartesi kemerburgaz şubesine gitmemizin nedeni işte bu ticari bakışın içinde yakalayabildiğimiz samimi iletişim idi.. bir dönem denediğimiz My Gym'e ve hafta içine kayan Gymboree seanslarına ek olarak geçen kış bir dönem, sevgili Yapıncak tarafından düzenlenen Music Together'a devam ettik ailecek, bütün bir kış, her cumartesi.. buyrun okuyun...
Music Together bir amerikan sistemi, çok basit olarak ailecek şarkı söyleyip eğlenirken aslında çocuğun ritm duygusunu oluşturmayı ve müziği sevmesini sağlamayı hedefleyen bir uygulama.. her dönemin bir konsepti var, program başında o dönem şarkılarını içeren iki adet cd veriliyor size, biri ev biri araba için, amaç şarkıları hızlıcana ezberleyebilmek, çünkü derste kayıttan değil kendi yaptığınız müzik ile çalışıyorsunuz.. şarkılar Türkçe uydurulmuş sözlerle veya ingilizce söyleniyor.. sistem güzel ancak samimi fikrim biraz daha sarıp sarmalayıcı ve konfor verici düşünülebilir, yuvarlak halı etrafında toplanmak az eşya ve yalın ortam bir standart ok ama örneğin havalandırması sağlıklı sağlansa, en basiti bir su sebili konulsa bir köşeye orada geçen vakit çok daha keyifli olur,fayda maliyet analizinde ibre sadece müzik ve sıcak iletişim tarafında kalmaz.. hatta geçen sene tüm ülkelerin katılımı ile bizlerin yolladığı amatör çekimlerden oluşturulan filme kendini ve ismimizi taşıyarak bizi sevindirmişti Mira, kabul Harvard'a kabul edilmedi ama insan pek çok ülke çekimi arasında kendi evini ve yavrusunu görünce, kendinin hopppaaa diye cırıldayan sesini duyunca, bir de ismini ve ülkesini hem de en başta okuyunca heyecanlanıyor haliyle..
linki burada..
devamı ve şimdilerde ne yaptığımız ise bir dahaki yazıya..