29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuriyet çocuklarıyız biz..


Biz Cumhuriyet çocuklarıyız.. Bayrağımızı, Atatürk'ümüzü, Cumhuriyetimizi biliriz, hem de çok iyi.. bir de ne zaman ne yapılması gerektiğini.. gerekirse şehite fatiha okuruz, gerekirse elimizden geldiğince yardıma muhtaca yardım ederiz, gerekirse kutlarız coşkuyla kutlamak istediğimiz şeyleri.. kutlama coşkusu zor durumda olan ile kurduğumuz empatiye engel değildir.. şimdi çocuklar yetiştiriyoruz biz.. Bayrağını, Atatürk'ünü, Cumhuriyetini bilen ve en başta ne zaman ne yapılması gerektiğini öğrenen.. günü geldiğinde kendi çocuklarını yetiştirecek, ne zaman tek vücut olunacağını bilecek, hafızası sağlam, öyle bir sene engel ile unutmayacak, engelin çok çok özlemi artırdığı, artan özlemin coşkuyu artırdığı, artan coşku ile nicelerini kutlamaya hazırlanan..
Kızım dün okulda kutladı en büyük bayramımızı ilk olarak, kırmızı beyaz elbisesi ile, bugün anne ve babası ile yıldızlı kılığının içinde cama bayrağımızı yapıştırdı elleri ile, birer birer kestiğim bantları ustaca yapıştırdı cama, akşam kutlama ekibine Medar dayısı ve Semra yengesi eklenecek.. coşkumuza coşku katarak..
Cumhuriyet çocuklarıyız biz ve Cumhuriyet çocukları yetiştiriyoruz..bu böyle biline!!!!

3 Ekim 2011 Pazartesi

Şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk...

Bugün okula başladık, dur biraz daha büyüsün ( mü ? ) daha pek küçük ( mü? ) şimdiden başlamak, e işte hayata başlamak ( değil mi? ) önümüz kış, çok hasta olur ( mu? ) sabahları erken uyanmak yazık ( mı ? ) derken, son haftanın kuduz aşısı şokunu da atlatıp ya bismillah dedik ve okula başladık.. haftada 3 yarım gün, servisine binip gitmesi ve gelmesi, ara zamanı da zevkle, keyifle, bizleri aramadan geçirmesi planları içerisindeyiz.. ilk gün iyiydi, oyunun en zevkli anında sepet havası yapılarak, tadın damağında kalması sağlandı.. arabada eve gidiliyor diye ağlayıp, evin önüne park edince bunu haykırış ve çığlıklar ile süsleyen küçük cadı ilk gün uyum sağlama konusunda iyi performans gösterdi denilebilir.. darısı gelecek günlere.. sabah uykudan şişmiş gözler ile işte şöyle bir tablo söz konusu idi......


2 Ekim 2011 Pazar

dün doğumgünü sezonunu açtık..


Dün Emir'in doğumgünü idi, bizim evde haziran kutlama ayıdır, ekim ayı ise kutlama sezonunun açılışını müjdeler.. sırayla başlar doğumgünleri, emiri ayfer teyze takip eder, ardından müge, ezel teyze, anneanne, mine, teyze, lemi enişte derken böyle hazirana kadar devam eder, haziran ile güzel bir kapanış yapılır, önce benim doğumgünüm ardından evlilik yıldönümümüz ve Mira'nın doğumgünü ile yaz sezonu açılır, herkes etrafa saçılır, geri dönüş ekimdedir, kutlamalar da ekimde başlayacaktır... işte böyle dün başladık, nicelerine inşallah, duramadım geçen sene bugün nasılmış ne kadarmış Mira'm dedim, pek küçükmüş.. bu sene babasına kart yazdı, pastasını taşıdı, iyiki doğdun diye şarkı söyledi, mumunu defalarca ve defalarca üfledi.. artık doğumgününü kutlamayı, pastayı, hediyeyi anlıyor ve de çok seviyor.. işte geçen sene bugünden ve bu seneden birkaç poz..