22 Kasım 2013 Cuma

Mira ile ilk yurtdışı deneyimi..

Bilen bilir dünya güzeli iki yeğenim var.. büyük Müge, Boğaziçi Üniversitesi, küçük Mine, Özyeğin Üniversitesi öğrencisi.. Müge bu dönemi Erasmus ile Hollanda Twente Üniversitesinde okuyor.. ilk tercihi idi Twente, yüksek puan ile kabul edildi ama gel görki okulun bulunduğu şehiri, okulu, kaldığı yurdu pek sevmedi.. Enschede Almanya sınırında bir şehir.. hareketli Avrupa şehirleri dışında kalan pek çok Avrupa şehrinde olduğu gibi klasik, kuru, donuk..hava kararmaya yüz tuttuğunda sokaklarında insan kalmayan, hareketsiz.. ağustosda gitti, aslında Avrupada  pek çok şehri gezdi bu arada falan ama yine de çok sevemedi okulu.. biz de tam doğumgünü sonrası ona moral verelim diye üç gün yanına gittik, daha doğrusu Amsterdam'da buluştuk.. Mira ile ilk yurtdışı seyahati olarak da hafızalara kazındı.. aslında beklediğimden iyiydi, ama gençlik, bekarlık, erken evlilik ve çocuksuz evlilik seyahatlerimizden çok farklı olarak zamanla yarışmak, onu da bunu da yapalım stresimiz yoktu.. zaten Mira ile bu mümkün değil idi, önceden görmüş olduğumuz bir şehir olduğu için Amsterdam'ı görme çabası yerine Müge ile maksimum vakti geçirmeye odaklandık.. yürüdük, sadece istediğimiz yerleri gezdik, ıslandık, üşüdük, güldük, konuştuk, yedik, yedik, yedik.. çok iyi geldi.. Mira ile ilk deneyim, devam edebilir notu ile sınıfı geçti velhasıl..




okulumu çok seviyorum..

Günler günleri kovalıyor.. annemin " aman bu iş pek iyiymiş, seni hiç görmezdik bu saatte evde.." cümleleri ilk birkaç haftada kaldı haliyle.. saat 5 de işden çıkıp eve gidebildiğim ilk iki bilemedin üç hafta sonrası yazın kısmen yaz bitiminde ise tamamen bir kuyuya düştüm desem yalan olmaz.. yazdı izindi ağustos avrupalıların çoğunun tatiliydi derken günler günleri işler işleri mesailer mesaileri kovaladı durdu.. ekibim toplandı beraber çalışmak istediğim arkadaşlarım işlerinin başına geçtiler benim omuzlarımdaki yükün, biz de varız diye altına girdiler.. yoğun, stresli ama iyi gidiyor.. annem artık yorum yapmıyor:)

Mira'nın okulu eylülde başladı, Mira bu sene İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Sedat Üründül Anaokulu öğrencisi.. karar vermemiz çok zor oldu, pek çok okul gezdik, Açı , MEF , Şişli Terakki , İELEV.. gönlüm İELEV de olsa da Cağoğlu'ndaki okulun fiziksel şartlarından hiç hoşlanmadım, Levent'ten Alemdağ'a yollamayı da hiç düşünmedim.. BÜMED Merak Eden Çocuk'a devam etmemeye de çoktan karar vermiştik.. Açı ve MEF fazla snop, Şişli Terakki çok devlet okulu gözüktü gözümüze.. bu işin tek bir doğrusu olmadığını öğrendiğimiz bu süreç sonunda  İTÜ nün kurasında Mira'nın adını okuduğum an işte bu dedim ve iki gün sonra kaydını yaptırdık..

Sistemi çok oturmuş, sürpriz yaşatmayan, herkese aynı uzaklıkta duran ama kendini çok yakın hissettiğin tarzı, Atatürk'çülüğü, velilerin hem sisteme çok ortak ama fiziksel olarak da çocuklardan, sınıflardan başarı ile uzak tutuluyor olması en temel seçim kriterlerimiz.. bir de Mira'nın ne kadar severek gittiğini görmek, hele hele gelişimini izlemek gerçekten çok keyifli.. mutluyuz velhasıl.. kağıt kesecek diye bu kadar para verilir mi sorularını kafamızdan attıkca rahatladık.. ileriye dair bir yatırım bu.. bir seçim.. bizce doğru bir seçim..