18 Kasım 2010 Perşembe

kavuşmalar hep güzeldir..

geçen pazar döndüm, yorucu bir haftanın ardından pazar sabah ilk uçak ile yola koyuldum, Mira babası ile alandaydı, şaşırdı beni görünce, önce uzun uzun yüzüme baktı sanki hatırlamak ister gibi, sonra yüzünü yüzüme yaslayıp öylece durdu, dakikalarca bir yaslıyor sonra çekip uzaktan bakıyor, mutlu mutlu sırıtıyor, bir içli bakışı vardır onun, bakışları içine işler insanın, işte öyle baktı, sevindi, güldü, kendince öptü.. zayıflamış ya da boyu uzamış, çünkü eminimki acaip iyi bakıldı ben yokken, ekstra ilgi ile ama hiç süt içmiyor Mira, çokdur biberon almıyor, almadığımız çeşit model kalmadı, en son nuby nin anne göğsünü gerçekten çok iyi taklit etmiş tamamı silikon Doğal Dokunuş modelinin ayına uygun boyutunu aldım, bence cidden başarılı, önce üç beş gün oyuncak olarak verdik eline, hani herşey direkt ağıza gidiyor ya normalde bu parça için de aynını dileyerek ama olmadı, hiç emmedi.. yokluğum süresince sadece su içmiş Mira, ilk gece dışında da hiç kriz yaşatmamış.. benden daha olgun davrandığı kesin ben günlerce karalar bağladım nasıl yöneteceğiz bu dönemi diye, alın işte.. birkez daha inandım yavrular uyum ve değişim yönetimi konusunda cidden çok iyiler.. hem düzen isteyip düzen sevip hem de değişimi böylesine iyi yönetmeleri süper:) işte böyle, bu bakışma ve koklaşmalar otoparka kadar devam etti, arabaya oturmamız ile memmme memmme ııııııhhhh memmmmeee nidaları arasında yapıştı;) bir daha emermi emmezmi acaba sütten kesilirmi ya istemezse ama ben daha emzirmek istiyordum soruları da balon olup uçtu yeşilköy semalarına.. en enteresanı ilk gün dışında memenin adını anmayan Mira meğer hiçbirşeyi unutmamış.. ama kendimi de tebrik etmeliyim çünkü hiç engel tanımadan son derece disiplinli bir şekilde günde üç sefer sağılarak, kocaman medela makinayı heryere taşıyarak ben de az çabalamamıştım.. netice mi? kızım ve ben çok iyi bir ikiliyiz, dahası neki?:))) şimdi koala modeli yaşamaktayız, yan odaya geçsem annniii annniii peşime düşüyor.. neyseki pazartesiye daha üç koca gün var, sonunu düşünmeden tadını çıkarıyoruz şimdi.. bir de medela makina ile ilişkimin bitişini kutluyoruz..

5 yorum:

  1. hoşgeldin annesi, unutur mu hiç seni minnoşun;)

    YanıtlaSil
  2. unutmaz dimi?;) hoşbuldum..

    YanıtlaSil
  3. Çocuklar kesnlikle bizden çok ötedeler ermişlik ve bilgelik konusunda.. e kolay mı hiç konuşmadan alışmılar duygularını yaşamaya.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım canım ,,ohh ne güzel oluyormuş okumak:)) anniyye de kuzucuğa da kocaman kocaman tebrikler!!diyorum..Tahminlerimizin ötesinde memesiz uykuya geçemeyi başaran kuzucuğa ve medela makinayı ayrılmaz parçası yapan ,km.lerce taşıyıp uçuran annisine:))bence medela'nın bundan haberi olmalı,,bir reklam teklifi filan bekliyorum da ben:))

    YanıtlaSil
  5. deli anne çok haklısın.. algılarının en yüksek olduğu dönemde beklenen bu olmalı da biz heyecan yapıp duruyoruz işte:))
    teyziiii taşımam mı ben kuzucuk bacak kadar hali ile bu kadar olgun davranmış.. destekcileri de unutmamalı.. salıncak salıncak uyutanlar mesela;))

    YanıtlaSil