10 Ocak 2011 Pazartesi

bakıcı kabusu..

yine bakıcı krizi, bu akşam mevcudun işine son vermek zorunda kaldık, ne yalanlar dinlemişiz meğer, hakkımızda neler konuşmuş anlatmış.. kendime kızıyorum ben nasıl insanları bu kadar eksik tanıyabiliyorum diye.. nasıl inanmış güvenmişim nasıl içimize almışız, kırılmasın bozulmasın diye ne çok susmuşum, çok yazık hiç değmezmiş.. çocuğumun sosyalleşme seanslarını kendi sosyalleşmesine adamış, bu arada kuzuyu salmış oynasın, başka anneler bakarmış benim kuzuya bizimki sosyalleşirken, insanın inanası gelmiyor, hele yalanlara hele yalanlara.. bir dürüst örneğe rastlasam bir doğru kişi bulsam ah bir bulsam.. dün pratik annenin yazısını okumuştum,işte şu, piyango kazanmak ile eş değer tutmuş iyi bir bakıcıya rastlamayı, ne kadar doğru.. basit hesapların hepsini yapıyorum. çalışmalımıyım? evet pratik anne hesaplamış maaş - bakıcı parası = x , işte bu x çocuğundan ayrı kalmaya değiyor ise çalış ve bakıcı yardımı al. ama bu bakıcıyı da verdiğin maaş ile memnun et, beş kuruş üstünü verene gitmeyecek etiklikte bakıcı bulman şartı ile anlamlı bu tabi.. ayrıca senin en değerli varlığını yetiştirmek gibi bir görevi üstlenen kişi için aslında bunun ne kadar zor bazen annesi olarak senin bile sıkılabildiğin detaylarda gizli bir faaliyet olduğunu kabullen ve o şekilde yaklaş.. pratik anne böyle yazmış çok doğru altına imzamı atarım ama sen bunları biliyorken senin iyi niyetine aynı iyi niyette yaklaşan birine rastla, yalancı, nankör falan olmasın, hem de çok dürüst, açık yürekli, samimi olsun.. ne diyeyim gerçekten piyango.. hem de büyük piyango.. hayatım boyunca bir sakız kazanmışlığım yok öyle söyleyeyim siz varın düşünün bu hikayenin sonunu..

6 yorum:

  1. :(( kıyamam minik kuzuya

    YanıtlaSil
  2. sorma şaşkına döndü boyuna değişiklik.. böyle dönemlerde çok da huysuz oluyor, haftaya 3 gün izin kullanıp kuzuya terapi yapacağım..

    YanıtlaSil
  3. merhaba..

    bakıcı işi o kadar zor ki...çok iyi anlıyorum..ben şanslıydım, karşıma hep iyisi, iyi niyetlisi çıktı...yoksa ne yapardık bilemiyorum..umarım içinize sinen, şirineye de iyi bakacak biri çıkar karşınıza...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ah neşelihaller gerçekten öyle imiş.. tecrübe edindikce yıllardır arkadaşlarımdan dinlediklerimin ne kadar doğru olduğunu tekrarlayıp duruyorum, maalesef biz şanslı olamadık, dilerim bundan sonra, umarım.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bloğunuzu rastlantı sonucu buldum.Bakıcı açısından yaşadığınız şeylere çok üzüldüm. ben 20 yaşındayım. fen lisesi mezunuyum ve trakya üniversitesinde fizik öğretmenliği okuyordum ekonomik sorunlardan dolayı bıraktım. Geçici olarak bir kreşde yardımcı öğretmenlik yaptım. İkiz kuzenlerimin bakımında yardımcı oldum. TEGV de gönüllü öğretmenlik yaptım ve halen boş zamanlarımda yapmaktayım. Halen bir bakıcı arıyorsanız çocuğunuza en iyi şekilde bakıcağımdan emin olabilirsiniz.Eğer şartları konuşmak isterseniz bana cilekes.gorkem@hotmail.com adresine mail atın telefon numaramı yollarım. Umarım görüşürüz. İyi günler.

    YanıtlaSil
  6. sevgili melinda biraz geç okumuşum yorumunu evet mevcutta bir bakıcımız var ama öğrendimki çok memnun yattığın gecenin sabahı herşey terse dönebiliyor, ne olacağı belli değil yani, sana mail atacağım..sevgiler..

    YanıtlaSil