22 Kasım 2013 Cuma

okulumu çok seviyorum..

Günler günleri kovalıyor.. annemin " aman bu iş pek iyiymiş, seni hiç görmezdik bu saatte evde.." cümleleri ilk birkaç haftada kaldı haliyle.. saat 5 de işden çıkıp eve gidebildiğim ilk iki bilemedin üç hafta sonrası yazın kısmen yaz bitiminde ise tamamen bir kuyuya düştüm desem yalan olmaz.. yazdı izindi ağustos avrupalıların çoğunun tatiliydi derken günler günleri işler işleri mesailer mesaileri kovaladı durdu.. ekibim toplandı beraber çalışmak istediğim arkadaşlarım işlerinin başına geçtiler benim omuzlarımdaki yükün, biz de varız diye altına girdiler.. yoğun, stresli ama iyi gidiyor.. annem artık yorum yapmıyor:)

Mira'nın okulu eylülde başladı, Mira bu sene İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Sedat Üründül Anaokulu öğrencisi.. karar vermemiz çok zor oldu, pek çok okul gezdik, Açı , MEF , Şişli Terakki , İELEV.. gönlüm İELEV de olsa da Cağoğlu'ndaki okulun fiziksel şartlarından hiç hoşlanmadım, Levent'ten Alemdağ'a yollamayı da hiç düşünmedim.. BÜMED Merak Eden Çocuk'a devam etmemeye de çoktan karar vermiştik.. Açı ve MEF fazla snop, Şişli Terakki çok devlet okulu gözüktü gözümüze.. bu işin tek bir doğrusu olmadığını öğrendiğimiz bu süreç sonunda  İTÜ nün kurasında Mira'nın adını okuduğum an işte bu dedim ve iki gün sonra kaydını yaptırdık..

Sistemi çok oturmuş, sürpriz yaşatmayan, herkese aynı uzaklıkta duran ama kendini çok yakın hissettiğin tarzı, Atatürk'çülüğü, velilerin hem sisteme çok ortak ama fiziksel olarak da çocuklardan, sınıflardan başarı ile uzak tutuluyor olması en temel seçim kriterlerimiz.. bir de Mira'nın ne kadar severek gittiğini görmek, hele hele gelişimini izlemek gerçekten çok keyifli.. mutluyuz velhasıl.. kağıt kesecek diye bu kadar para verilir mi sorularını kafamızdan attıkca rahatladık.. ileriye dair bir yatırım bu.. bir seçim.. bizce doğru bir seçim..

6 yorum:

  1. Merhaba,
    Benim de kizim bu sene Merak Eden Çocuk anaokuluna devam ediyor. Ilerisi için bu okulu düşünmeyip başka okul seçme sebebinizi merak ettim. Su an bizde burada devam edip etmemeye karra vermeye calisiyoruz.
    Çok teşekkürler
    Pinar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba PInar hn,
      Bazı sistemsizlikler, kuralsızlıklar ve bazı noktalarda oturmamış yapı, uzun vadede fiziksel ortama ilişkin belirsizlikler, yönetimin konulara fazla savunmacı yaklaşması kararımızda etkili oldu.. Ben çok yoğun çalışan bir anneyim bir sistemin parçası olayım gereken yerde sistem beni yönlendirsin istedim ancak bazı şeyler ile ilgili sürekli efor sarfetmek gerekti ilkokul için kontenjan endişesi de girince kararımız böyle oldu.. Şu anda mutluyuz.. Sizin için de hayırlısı olsun.

      Sil
  2. Merhaba,
    Benim kızım da meç'in yuvasına başladı bu yıl. Kötü diyemem ama bende sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum okul hakkında, hatta itü'yü düşünüyoruz seneye. Acaba itü Nasıl? Okul tanıtım gününe katıldık ama sanırım hiç bir okul içine girilmeden çok bilinemiyor. O yüzden itü hakkında görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, benim kızımda İTü'nün ortaokul giriş sınavını kazandı. Seneye 5. sınıfa İTÜ ' ye göndermeyi düşünüyoruz. Yazınızın üstünden uzun bir süre geçmiş . Okul ile ilgili şimdiki fikirlerinizi öğrenebilir miyim? Ortaokula devam edecek misiniz?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bir İtü velisi olarak size yanıt yazmak istedim.
      oğlum geçen sene ilkokulu İTÜ'de bitirdi. Sınıflarında müthiş bir dayanışma vardı. Dışarıdan geldiğimiz halde arkadaşları aralarına almak için ellerinden geleni yaptı. Bu muhakkak okulun verdiği bir yönelimle oluyor. eğitimde akademik olarak çocuğu kararında zorlayan bir yaklaşım var. Ödevler de kararında, sınavlar da kararında zorluk derecesine sahip. Öğretmenlerin hepsi çok güler yüzlü ve olumlu. okula geçen sene geçiş yapmakla birlikte baştan beri oradaymış gibi hiç zorlanmadan bir yılı tamamladık. Benim aklımda ve yüreğimde başından beri İTÜ vardı, yanılmamışım umarım siz de memnun kalırsınız.
      selamlar

      Sil
    2. merhaba,

      yorumunuzu okudum, itü natuk birkan 5. sınıf için çok az veli yorumu bulabildiğimden çok sevindim. olumsuz yorumlar genelde özel ders alınmazsa başarılı olunamadığı yönünde. halen olumlu görüşleriniz devam ediyor mu acaba? ortalama bir çocuk kendi çabasıyla bu okulda başarılı olabilir mi? özel ders konusu abartılı mı? teşekkürler

      Sil