8 Şubat 2010 Pazartesi

Mira 8 aylık..


günün ilk dakikaları.. bugün yoğun bir haftabaşı olacak benim için, o nedenle telaşa kapılmadan güne dair kısacık üç beş not..
Mira tam 8 aylık, kilosu 9.060 gr, boyu 70 cm, baş çevresi 46,5 cm.
iki ufak dişimiz var, ilki 30 ocakda patladı, 1 şubatta çıkmıştı,
ikinci onu izledi,yarık, patladı derken iki gündür artık onun da ufacık sivriliği belirmeye başladı..
bugün ilk defa kahvaltı etti, peynir, bebek ekmeği, pekmez ve anne sütü ile.. aaa bir de portakal suyu..
kıymalı sebze püreleri, meyve püreleri ve benim evde yaptığım yoğurt aynen devam, balık iki kez yedi, daha doğrusu ilk sefer denedi diyelim, allah için yedi diyemeyeceğim, ama ikinci kez hakkını yemeyeyim, iyi bir performans gösterdi..
meyve olarak en çok armut ve muz yiyor, bağırsak dengesine göre ayarlıyoruz..
bir kez kivi yedi, alerji yapınca hemmen kestik.. meyve süzgeci ile kendi kendine portakal veya mandalina yemeye bayılıyor..
artık ismini çok iyi tanıyor, benden ayrılmayı çok takıyor gibi gözükmüyor, hafta başı üç başbaşa gün ardından biraz mızıyor, ama perşembeye doğru akşamları şehnazı gördüğü an onun kucağına gitmek için zıplamaya başlıyor..
evet kabul bu anlarda biraz cız yapıyor içim ama hemen kendime geliyorum.. realist taraf devralıyor işi ve böylesi daha iyi, o mutlu olsun diyor..
etrafı ile son derece ilgili Mira, herşey ilgisini çekiyor, herşeyi ağzına almayı istiyor, televizyon kumandası yine vazgeçilmez oyuncağımız..
sesler, çığlıklar, ufak heceler bir de ilgimizi çeken yan dönen dili.. bunun genetik bir özellik olduğunu öğrendim, kime çekmiş bilmem.. anne ve babada yok çünkü.. şehnaz, çabuk konuşacak ondan diyor:)
henüz emeklemiyoruz, istediği bir nesne de olsa ulaşacağı yerde, bizimki işveli cilveli bakışlar, gülüşler ve çeşitli şirinlikleri tercih ediyor emekleyip de kendini yormaya, hele baba civarda ise sen bu işi olmuş bil:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder