25 Eylül 2011 Pazar

Keyifsizim..

Keyifsizim çok yazasım yok ama belki birilerinin işine yarar okuyup da diye anlatmam gerektiğini düşünüyorum.. Mira'ya kuduz aşısı yaptırdık bugün.. sabah babası ile ekmek almaya gitti, Mira için dışarı çıkmak = sokak hayvanlarını sıkıştırmak, kedi köpek bayılıyor ve sevmeyi de bilmiyor, öyle sıkıştırıyor öyle canından bezdiriyorki hayvanları garibanlar can havli ile ne yaparsa mübah formatına giriyor.. ben biraz daha dikkatli ve temkinli olduğumu düşünüyorum da babası bu konuda biraz daha müsamahalı.. hayvanları çok sevdiği, kendisi öyle büyüdüğü için daha toleresi bol davranıyor, Mira da elbetteki dengesini bilemiyor.. bugün de aynısı olmuş ve neticede kuduz aşısı yaptırmaya başladık.. ilk günde öğrendikki, bu aşıyı sadece yetkili devlet hastaneleri yapabiliyor, biz Şişli Etfal'e gittik doktorumuzun uyarısı ile, ve aşı 0 - 3 - 7 - 14 - 28. günlerde yapılıyor/tekrarlanıyor.. günlerinde yaptırmak çok önemli, olay tarihinden itibaren 36.saat içerisinde aşıya başlamak lazım toleresi 72 saat diyen kaynaklar var ama kimi kaynaklarda da 4 günü geçer ise serum tedavisi zorunlu diyorlar..aşının yan etkisi diğer herhangibir aşıdan farklı değilmiş, ateş yapabilir dediler ancak bizde olmadı.. tabi hastane, acil, nemrut doktorlar, kalabalık ve pisi pisine canını yakmanın ve kaç sefer antibiyotik yuttu hesabını tuttuğum bebenin peş peşe bu iğneleri olması ziyadesiyle can sıkıcı.. şimdilik konu bu merkezde.. nurturiada da sordum, gelişmeleri bilahare paylaşırım..

4 yorum:

  1. off çok geçmiş olsun minik Mira'ma... bizim de başımıza gelecek muhtemel durumlardan biri malesef :( geçen kış kardeşim sokakta bir kediye yemek verirken tırmalandı ve aynen aşı olmak durumunda kaldı. yetişkin için bile sevimsiz.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler görkem..

    YanıtlaSil
  3. sevgili banu, çok haklısın her yaşta çok tatsız ama doğduğundan bu yana aldığı antibiyotik sayısını hesapladığın bir bebe ise konu kişi daha bir tatsız oluyor.. ama aslında tırmalamada aşı olmak çok da gerekli değilmiş birkaç enfeksiyoncudan öğrendiğime göre, nurturia da yazdım hatta.. ancak ilk anın paniğinde yolunu kaybedebiliyor insan..

    YanıtlaSil