27 Mart 2010 Cumartesi

diş buğdayı partimizi yaptık..

günlerdir hummalı bir hazırlığın hüküm sürme nedeni olan diş buğdayı partimizi yaptık.. pek de güzel oldu..nasıl mı geçti?
akşam uzun zamandır ilk defa gece, hatta Mira doğduğundan beri ilk defa diyelim, aleme aktığımız için sabah kendime gelmem zaman aldı, üstüne üstlük tatlıyı da akşam alem dönüşüne bıraktığım için haliyle rüyamda yapmış olup sabah acı gerçek ile yüzleşmem uzun sürmedi.. saat yedibuçuk itibariyle ocak başında çikolata sos karıştırmakta idim.. sonrası adeta hızlı çekilmiş bir film.. parti mekanına taşınacaklar kapının önüne adeta yolculuk hazırlığı gibi yığıldı..mekana sanırım beş araba seferi ile tam olarak taşındık..önce mekanı süslemeye başladık.. minik pembe süsler almıştım masalar için, parlak emzikler, pembe kelebekler, kalpler, pırıltılı çiçekler.. rengarenk balonları şişirdik..veeee açık büfemiz, envai çeşit güzel yiyecek ile donatıldı..

Bu sırada Miracık park yatağında etrafı seyrediyordu, mekan biraz soğuk olduğu için ufo takviyesine bereyi eklemiştik.
Misafirler gelmeye başladıkça olay Mira için heyecan kazanmaya başladı, arkadaşları ile önce bakışma sonra dokunma sonra gülüşme ile devam eden anlar kimi zamanlarda saç çekme ve gözyaşı ile sonuçlanabildi.
buğdayı annem pişirdi, sade sunalım yanında kavrulmuş kenevir, ceviz, şeker, çeşitli çikolata seçeneği ile servis yapalım fikri ablamdan çıktı..işte şöyleydi görüntü..ve açık büfe masamız..

yaptırdığım diş kurabiyeler ve ablamın çocuklar için yaptığı kekler süperdi..

Seramoni anına gelince anneannesi buğdayı iyi dilekler ve dualar ile başından aşağıya döktü ve tadına baktırdı..

geldi meslek seçme anı..ve Miracım hiç annesini dinlemeyerek gitti hesap makinesini seçti, benim, " kızım isveçden alınmış atı seç ki bol bol gez, ben bu parçayı bunun için koydum " cızırtılarım arasında büyük bir kararlılık ile önce hesap makinesi seçildi, bolcana zaman sonra da sanatçı tarafını gösterip minik müzik setine gitti eli, isveç atı çokca zaman sonra diş kaşımak için tercih edildi maalesef..


çocuklar için hazırladığımız hediye diş fırçası paketleri hızla kapışıldı, hatta sen maviyi al ben pandalıyı alacağım, bir tane de ağabeyime alabilir miyim nidaları arasında paketleri tükettik..
Minik meleğimizin nice kutlamalarını yapmayı dileyerek günü bitirdik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder