23 Ocak 2010 Cumartesi

ilk kar..



bu sabah karlı bir İstanbul'a uyandık.. bizim sitede karlı tatil sabahlarına uyanmaya bayılırım.. değişik bir aydınlığa uyanırsın, güneşe benzemez, evet güneşin sıcak aydınlığı gibi değildir ama gözalıcı sessiz bir beyazdır..
sabahki kar hızlandı, hızlandı ve uzun zamandır özlediğimiz örtü kar seviyesine ulaştı.. sanırım iki senedir örtü olamayan cılız karlar son kışı ise hiç karla geçirmiştik..
Mira'cığımı uyanır uyanmaz o camdan bu cama taşımaya başladık.. zaten hep kocaman açılmış gözlerle etrafı seyrettiği için ekstra bir tepki gördüğümüzü söyleyemeyeceğim ama cam önünde genelde kendisine en yakın perde indirme kaldırma aparatını yakalamak için kolladığı halde bugün hiç oynamak istemedi aparatla onun yerine tüm camlara parmaklarını basmayı tercih etti, karı tutmaya mı çalıştı bizim coşkumuza eşlik etmeye mi bilinmez ama biz çok eğlendik..

önce yok dedim zaten tek tük de olsa öksürüyor, çıkartmayalım.. sonra başladım ama ya bu hayatının ilk karı ne yapsak?? .. falan derken hadi Emir bahçeye indirelim ısrarına başlamam çok sürmedi, ısrarlarıma dayanamayan babamız hadi dedi..
sardık sarmaladık bizim fıstığı ve indik bahçeye.. biz bahçedeyken hafif hafif kar yağmaya devam ediyordu..
Mira sanki donmuş gibi tepkisiz kocaman açtığı gözleri ile etrafı seyretti, sanki korktu, sanki ürktü.. ne oldu bilemedim ama hiç heyecan belirtisi göremedik.. adeta donmuş gibi baktı, baktı, baktı.. tavandaki avize dahil herşeye dokunmak, eline almak ve hatta tadına bakmak isteyen kızım kara dokunmak dahi istemedi.. soğukluğunu hissetmeden önce dahi uzanmadı dallardaki karlara, neredee ağzına götürmek, eğer alıp birşeyleri ağzıma götürüyorsam genelde çok ilgisini çeker ve taklit etmeye çalışır ama bu defa hiiiiiç oralı olmadı, ses dahi çıkarmadı.. şaşırdık kaldık..

zaten çok uzatmak niyetimiz yoktu kar turumuzu ama bu ilgisizlik karşısında daha da kısa kestik.. eve çıkmadan bir sayısal oynayalım dedik de kapalı yere girince bizim ufaklık çözüldü, başladı çığlıklar bağırışlar gülücükler..
inşallah ileride kartopu oynamak istediği günlerde bu yazıyı okutacağım ona:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder